Friday, September 18, 2009

Hulio Kortasar, Skolice


Izmedju Mage i mene buja trscanik reci, razdvaja nas samo nekoliko casova i ulica, a vec se moja bol zove bol , moja se ljubav zove ljubav.... Sve manje cu osecati a sve vise se secati, ali sta je secanje ako ne jezik osecanja, recnik lica, dana i mirisa koji se vracaju poput glagola i prideva u recenici, iduci tek malo ispred same stvari, ciste sadasnjosti, rastuzujuci nas ili nas poducavajuci zastupnicki, dok i samo bice ne postane zastupnik, lice koje gleda unazad razrogaci oci, pravo lice se brise kao na starim fotografijama i Janus je odjednom bilo ko os nas.


Hulio Kortasar, Skolice

3 comments:

  1. Trazim odavno da nabavim "Skolice", ali bezuspesno... I na ovogodisnjem Sajmu knjiga sam sve vreme pokusavala, trazila informaciju o izdavacu i sl...Da li mozda mozete da mi pomognete? Bila bih Vam zahvalna. Nazalost, osim knjige "Prirucnik za pevanje i plakanje" nista drugo nisam mogla pronaci od Kortasara.
    Pozdrav!

    ReplyDelete
  2. tražim zbbirku priče koja se zove TANGO POVRATKA!
    Plačam!
    Školice je na top 3 najboljih knjiga ikada napisanih!

    ReplyDelete
  3. tango povratka mozhe lako da se pronadje, izdavach je RAD *one crvene knjizhice-rech i misao*, ima je po knjizharama..
    a shkolice *moje omiljene* imate na ovom linku ovde, pa ko prvi prochita moj post a zheli je nek' izvoli ;)

    http://www.kupindo.com/kupovina/SKOLICE-HULIO-KORTASAR/9232652

    ReplyDelete